Har du haft ditt #nätprat?

Till nätpratskorten

Hur har man ett #nätprat?

Den här guiden hjälper dig som vuxen att på ett bra sätt prata om nätet med dina barn och bli mer delaktig i deras digitala vardag. Guiden är framtagen av Telenor och Bredbandsbolaget i samarbete med organisationen Surfa Lugnt. Den baseras på tips, råd och statistik från bland annat Surfa Lugnt, Sverok, Röda Korset, Rädda barnen, och Statens Medieråd. Du kan också ta hjälp av vår Infobank, där du kan lära dig mer om barns vardag på nätet och olika sociala kanaler.

Men även för den som har bra koll kan det ibland vara svårt att hitta de rätta frågorna att ställa. Därför har vi, tillsammans med våra samarbetspartners och externa experter, tagit fram ett batteri med frågekort att använda i samtalet. Frågorna kan ställas av både vuxna och barn, och du väljer själv hur många kort du behöver för att få igång samtalet.

Välj ålderskategori:

Småbarn, upp till 8 år

Yngre barn, 9–12 år

Lägre tonåren, 13–16 år

Övre tonåren, 17–18 år


Redo för nätpratet?

Nätpratet ser inte lika ut för alla. För alla är olika. Men oavsett ditt barns ålder och intressen, eller din egen förkunskap, kan du lära dig mycket genom att ställa frågor. Därför har vi, tillsammans med våra samarbetspartners och externa experter, tagit fram ett batteri med frågekort att använda i samtalet. Frågorna kan ställas av både vuxna och barn, och ni väljer själva hur många kort ni behöver för just ert #nätprat.

Till nätpratskorten